Zelena salata od papaje
Zelene vrpce papaje prošarane svijetlim azijskim biljem, lipom i limunskim travom čine jedinstveni i zdravi vegetarijanski obrok.
Već neko vrijeme sanjam o tome kako napraviti zelenu salatu od papaje ... jednostavno ih ne vidim prečesto (nezrele, ne slatke zelene vrste).
Prije nekoliko vikenda Jack i ja upustili smo se u MT Supermarket, smiješno ogromno azijsko tržište na kojem nekako nikada nismo bili. Ako živite ovdje u Austinu, jeste li bili tamo? Jedini način na koji ga mogu opisati jest da je to možda azijska trgovina koja odgovara IKEA-i. Super neodoljivo ... zabavno, ali vjerojatno samo zato što je to bio naš prvi put ... i provjerite jeste li visoko kofeinirani prije nego što krenete.
Između ostalog blaga, vratio sam se kući sa zelenom papajom
Koristeći oguljeni stroj za julienne, (znam još jedan gadget - oprostite!), Narezala sam tanke jednolike trakice papaje i bacila ih nasjeckanim povrćem i laganim preljevom sastavljenim od ljuskica, bilja, limunske trave, velikog prskanja kokosovog mlijeka i nekoliko komada vapna.
Ako ovo služite kao prilog, slobodno se zaustavite. Budući da je ovo večera bila naša večera, napravio sam je cjelovitiji i punjeniji obrok tako što sam po vrhu bacio malo škampa ... neki pečeni ili tofu na roštilju također bi bili ukusni.
* Za izradu ovih lijepih traka od papaje koristila sam piling od juliena. (Pokušao sam i s proizvodnjom tjestenine od tikvica). Grumen julienne-a trajao mi je nekoliko frustrirajućih minuta da zaključim ... nakon toga bilo je prilično lako. Bilo bi mukotrpnije rezati ih nožem i ne bi bili poput rezanci. Imati lijepe tanke, ravnomjerne trake nekako je ključno ovdje.
Zelena salata od papaje
- 1 skalion, zeleni i bijeli dijelovi
- Uljno sezamovo ulje (1-2 kašike)
- Nekoliko centimetara limunske trave, grubo sjeckane (procesor za hranu učinit će ostalo) *
- ½ šalice cilantroa
- ¼ šalica bosiljka ili metvice
- 1 češnja češnjaka, mljevena
- Preliti soja sosom
- ¼ šalica kokosovog mlijeka, lagano ili puno masnoće
- Procijedite agavin sirup ili prstohvat šećera
- Sriracha, po ukusu
- Kopriva i sok od 1 limete (1-2 žlice soka od limete)
- 1 zelena papaja, namazana (oko 3 šalice)
- 1 crvena paprika, nasjeckana
- 1 luk, sjeckani
- Dodatno raspršeno bilje koje bi vam moglo ostati od preljeva
- Sjeckani, pečeni kikiriki, za ukras
- Proteini po vašem izboru (neobavezno)
- Napravite preljev: Ispecite mahune, sezamovo ulje, limunsku travu, cilantro, bosiljak, češnjak, sojin umak, kokosovo mlijeko, agavu, sriracha i sok od limete i kockice u uređaju za preradu hrane dok se ne kombiniraju, a ne očiste, tako da možete vidjeti fleke od tijesta od bilja. Okusite i prilagodite začine.
- Salatu sastavite uz papaju, papriku, biftek i bacite sa toliko ili malo preljeva. Premažite proteinom, ako ga koristite, i ukrasite nasjeckanim začinskim biljem i kikirikijem.
Comments
Post a Comment